Verdens bedste mad - på Weber grill

Den bedste grillkylling er Pipfugl på dåse

Grillkylling på Weber grill - kaldet pipfugl på dåseEn meget populær måde at lave grillet kylling, er på dåse. Også kaldet pipfugl på dåse!

Nu bryder jeg mig personligt ikke om at lade ydersiden af en dåse komme i nærkontakt med noget jeg risikere at skulle putte i munden, så jeg foretrækker at bruge en lille ildfast skål i stedet for når vi skal lave grillkylling. Men fremgangsmåden er den samme!

Ingredienser

  • 1 Kylling pr. 2 personer (eller 4 børn)
  • Øl
  • Salt
  • Peber
  • Karry, masser af det
  • Hvidløg, endnu mere
  • Citrontimian
  • Olie til pensling

Forberedelser

Tænd grilstarteren med masser af kul.

Skyld kyllingen/kyllingerne og klip spidsen af lårene. Tag en dåseøl. og drik halvdelen, eller fyld en passende ildfast skål halvt i stedet for. Tilsæt krydderierne til øllet, og placer kyllingen oven på dåsen eller skålen.

Grillkylling klargøres som pipfugl på dåse

Pensel dyret med olie, og drys salt og peber på.

Tilberedning

Sæt en foliebakke i midten til at opsamle fedt og væske.

Placer fuglen midt i grillen så den får indirekte varme.

Efter 55-65 minutter er stegen gylden og sprød i skindet.

Grillkylling på Weber grill - kaldet pipfugl på dåse

Normalt vil jeg vælge en ren foliebakke, hvis væske og fedt skal bruges til sauce/sovs, men i dag er der rigeligt i skålen der står under kyllingen, og damper den med øl, så den holder sig dejligt saftig.

Server med friturestegte pommefrites, helst de tykke bølgede, eller en let sommersalat hvis man er til den slags, evt. nye kartofler med dild eller persille.

Pommes frites er bedst, for fugl må spises med fingrene, og så kan det hele klares uden hele tide at skulle tørre fingre for at bruge en gaffel.

Alternativ til øl

Det er ikke nødvendigt med øl, alt andet kan bruges, f.eks. æblecider, ananasvand, rødvin osv. Kyllingen kommer ikke til at smage af øl, men det gør at fuglen bliver fugtig, og ikke tør.

...

Hav en fortsat fantastisk god dag

Michael Klinksgaard

Add comment

Security code
Refresh

Comments   

 
Benny Hansen
#1 Benny Hansen 2010-02-10 15:15
I stedet for olie, kan bruges mælk eller øl, det giver samme resultat